Transport towarów w kontrolowanej temperaturze na przykładzie przewozu jabłek.
7 marca 2019
Wstęp………. 3
Rozdział I
Środki techniczne do przechowywania jabłek.
1.1. Skrzyniopalety………. 6
1.2. Przyczepy………. 9
1.3. Chłodnie………. 14
Rozdział II
Warunki przechowywania jabłek i następstwa ich nieprzestrzegania.
2.1. Dojrzewanie owoców………. 19
2.1. Warunki przechowywania owoców………. 23
2.3. Choroby jabłek wywołane złymi warunkami przechowywania………. 32
Rozdział III
Transportowanie jablek w kontrolowanej temperaturze.
3.1. Wymogi prawne w zakresie transportowania żywności………. 36
3.2. Rejestracja i monitorowanie temperatury ładunku………. 39
3.3. Odpowiedzialność przewoźnika za szkody powstałe w czasie transportu………. 41
3.4. Reguła Van’t Hoffa………. 43
3.5. Łańcuch chłodniczy………. 45
3.6. Proces przygotowania jabłek do transportu………. 48
3.7. Przewóz jabłek………. 49
3.7.1. Środki i narzędzia przewozu, urządzenia chłodnicze………. 49
3.7.2. Warunki prawidłowego przewozu jabłek………. 53
3.7.3. Pomiar temperatury towaru po dostawie………. 58
Zakończenie………. 60
Bibliografia………. 64
Spis tabel i fotografii………. 66
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|